Huidhonger

Huidhonger

“Wat wil je uit 2018 meenemen naar 2019”, vroeg Marc Marie Huijbregts onlangs in zijn oudejaarsconference ‘Onderweg naar morgen’. Een woord van 2018, dat ik wil meenemen naar 2019, is huidhonger.

 

Ik had er tot afgelopen zomer nog nooit van gehoord. In juli was ik op de eindexamen-presentatie van de Artemis Academie en zag een tweetal projecten gaan over huidhonger. Ik werd gegrepen door de schoonheid van het woord; de mooie alliteratie. En dat je onmiddellijk tot in je haarvaten aanvoelt waar het woord overgaat: het verlangen naar huidcontact.

In het najaar was ik bij de trendpresentatie Holy Fuck; een boek over de toekomst van seks, geschreven door Jeanneke Scholtens en Mabel Nummerdor. Daar hoorde ik weer het begrip huidhonger. Technologische ontwikkelingen als virtual reality en robotisering hebben ook invloed op de toekomst van seks. Als alles op het gebied van seks vervangen gaat worden door simulatie en technologie, krijgen we dan niet juist last van … huidhonger, vroegen de auteurs zich af die avond?
No Comments

Post a Comment